Blokk forlag la dessverre ned virksomheten like før jul i fjor. Nå har restlageret funnet sin plass mellom andre utgivelser på Jippilageret. Blokk holdt et skyhøyt nivå på utgivelsene sine, og det er vi er veldig stolte over at bøkene på denne måten fortsatt er tilgjengelig. Utgivelsene kan bestilles herfra.
Kjøkken
Kjøkken er en samling av sju korte tegneserier av Xueting Yang. Hver av historiene skildrer øyeblikk som skjer mellom medlemmer i familien.
Xueting sier dette om boka:
“Kjemilæreren Jiang spurte elevene om de mente at en stein var levende. Mange svarte nei, mens noen rakte opp hånden og sa ja. Jeg rakk også opp hånda. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg synes steiner har liv. Plutselig sa læreren at hun hadde lest den nye boka mi, Kjøkken, og etter at hun hadde lest den planla hun å plassere den under TV-en for støtte. Så bra, tenkte jeg, boka kan brukes til å støtte TV-en. Fortsett å lese Kjøkken
Ultima Thule
1939. Verden befinner seg på randen av krig. I kullgruvene på Svalbard gjøres et sensasjonelt funn med rester av en tapt sivilisasjon.
Oppdagelsen skjuler enorme krefter, og nazistene er snart på sporet med ønske om nye våpen for Det tredje riket. På sporet er også en hemmelig orden med forgreninger til mange land. Midt i det hele er det noen usannsynlige helter som må kjempe mot soldater og naturkrefter for å sørge for at hemmeligheten ikke faller i feil hender. Fortsett å lese Ultima Thule
SNAKKEBOB, jeg?
SNAKKEBOB, jeg? er en stripesamling med 30 helt nye striper fra tegneserien SNAKKEBOB® av Tim Ng Tvedt. SNAKKEBOB® følger et tradisjonelt 1:3 avisstripeformat med fire ruter i svart hvitt. Serietegneren skriver teksten før han tegner boblene.
Enki
Med den frittstående historien Enki avsluttes trilogien Squidologi av Thomas Falla Eriksen. Både ambisjonsnivå og gjennomføring gjør prosjektet unikt i norsk tegneserieverden.
De to første bøkene i trilogien, Squidologi og Hexagon, kom begge i ut i 2018. I likhet med disse henter Enki inspirasjon fra konspirasjonsteorier, b-filmer fra 80-tallet, kvantefysikk og alternative tolkninger av teologi. Men først og fremst er serien en visuell fantasi i tid og rom. Den formmessige inspirasjonen er godt plantet i gamle europeiske albumserier.
Fia Mia – fra mørket
Tegneserieheltinnen Fia Mia er tilbake! 18 år etter forrige hefte dukker hun opp igjen, men denne gang i et noe mer selvreflekterende og dystert format enn tidligere.
Rundt årtusenskiftet var Fia Mia dronningen av Grünerløkka, og norske tegneseriers kvinnelige stilikon. Med sine rastafletter, karakteristiske klesdrakt og utadvendte væremåte var Fia Mia en jente det var umulig å ikke legge merke til. Fra 1997 til 2002 kom det fire egne hefter med henne i tillegg til at hun gjorde gjesteopptredener blant annet i Forresten, Fidus, Tegn og Gateavisa. En samlebok kom i 2011.
Tidevann
Animatøren Tuva Synnevåg bokdebuterer med en stemningsfull fortelling full av undring over havets mystikk.
Hovedpersonen i boka bor alene på et lite skjær i havgapet. En dag fører tidevannet en bok i land på den lille øya. Boka viser bilder av en verden utenfor, og er starten på erkjennelsen av at hun ikke er helt alene. Hun legger så ut på en reise for å oppdage verden.
På reisen møter hun underlige skapninger, og erfarer at livet nødvendigvis ikke er bedre andre steder. Da hun kommer tilbake til øya er hun mange erfaringer rikere, og har fått en ny venn.
Uttrykk deg selv
Uttrykk deg selv av Tim Ng Tvedt samler en sparsommelig mengde ord, tegninger, designklynger, korte vignetter, rene kruseduller og haleløse snakkebobler. Noen av sidene inneholder svært lite, men ingen av dem er tomme.
Tim Ng Tvedt er fra Bergen. Han har tidligere gitt ut Tegneserier (2018) og Omrokering (2015). Bestill herfra.
Forresten; hvil i fred
Etter nesten 25 år legger vi ned Forresten.
Kulturrådets støtteordninger har de siste årene vært helt avgjørende for å få gitt ut antologien. Et innkjøp gir ikke nødvendigvis mye penger, men nok til at vi holder hodet over vannet. De to siste årene har Kulturrådets innkjøpskomite ikke funnet antologien god nok. Der vi er nå synes vi ikke at vi kan fortsette utgivelsen uten innkjøp. Tidligere år har innkjøp sikret økonomien i prosjektet, og gitt mulighet til å betale ut et noenlunde anstendig honorar for bidragene.
I tillegg til økonomi handler innkjøp også om distribusjon. Alle som driver med kultur og underholdning i fysisk format sliter mer med å nå ut enn noen gang. Innkjøpsordningen har sikret god spredning til bibliotekene og dermed mange lesere. Nå står bøkene og støver i kasser på lageret i stedet.
Grand Tour
Endelig ferie og klar for den store Grand Tour! Far og sønn skal ut på en dannelsesreise gjennom Europa med tog. Her kan de sammen føle suset og ekstasen over storbyene og oppleve høydepunkter fra kunst- og arkitekturhistorien. Og ikke minst kan reisen gjøre at de kommer nærmere hverandre som mennesker. Men virkeligheten har det med å raskt kræsjlande med drømmene.
Tittelen på tegneserien og begrepet “Grand Tour” refererer til dannelsesreisen gjennom Europa som var på moten for de rike og adelige på 17- og 1800-tallet, med berømte deltakere som Lord Byron, ekteparet Shelley, Bjørnstjerne Bjørnson og Sigrid Undset. Det er i ånden fra disse den temperamentsfulle og romantiske faren i historien inspireres til å ville gi sønnen den store «Grand Tour»-opplevelsen. Det viser seg imidlertid at sønnen ikke deler farens interesse for kunst og kultur. Han har problemer med å forstå poenget ved en slik reise, og er mer interessert i smarttelefonen sin enn å få med seg severdighetene og det faren forteller ham om kunsten og stedene de vandrer gjennom.