Rui Tenreiro

 

Rui Tenreiro har en master i historiefortelling fra Konstfack i Stockholm. Som illustratør har blant annet blitt mye sett via sine illustrasjoner for Tines melkekartonger.

I Trost fra 2005 skildrer han opplevelsen av å komme til Norge som illustratør. Serien er imidlertid ikke direkte selvbiografisk, men kan leses som en generell skildring av fremmedgjorthet og følelsen av å være utenfor. Samtidig rommer historien mye håp og forventninger forbundet med å komme til et nytt sted. Rui Tenreiro briljerer med grafisk eleganse, og serien er fortellerteknisk nyskapende. Serien har også blitt utgitt på fransk.

Høytiden fra 2008 er en helt annen type fortelling og tegneserie. Serien henter handlingen fra et middelaldersk fantasilandskap som godt kan ligge i Japan. Hovedpersonene er to navnløse vandrere, og det er med deres øyne vi reiser inn i denne eventyrlige verdenen. Her introduseres vi blant annet for mystiske landsbyer, og Tengu – en japansk skogsdemon. Også her briljerer han med en sjelden vakker strek og tegner miljøer og landskaper som fascinerer. Resultatet er en unik og praktfull tegneserie av internasjonalt format. I over 100 sider formidles poesi og eventyr på en måte som man sjelden ser i mediet.

Utdannelsen ved Konstfack i Stockholm ble avsluttet våren 2010 med utgivelsen av Museum i stort format.

Høsten 2016 kom Nedzus Lykter. Som i Høytiden hentes inspirasjon både fra japansk og europeisk fortellertradisjon. Historien inkluderer krabbekamper og lidenskapelig kjærlighet, og forteller hvordan et mystisk mønster av et ansikt dukker opp på et krabbeskall. Historien fortelles av den gamle mannen Ozioma til barnebarnet Igwe. Rui Tenreiro har jobbet med Nedzus Lykter i flere år, og det er blitt hans grafisk mest helstøpte verk. Her videreutvikles og raffineres det grafiske uttrykket fra hans tidligere utgivelser, og farger og strek underbygger en magiske atmosfære.

Hjemmeside.

Bestill utgivelser av Rui Tenreiro her.

I tillegg til egne utgivelser har Rui Tenreiro bidratt i følgende Jippiutgivelser:
Forresten 17: CTRL (2s), Elektropop fra Oslo (1s)
Forresten 20: Lungemos (6s), Uten tittel (8s)
Forresten 21: Forside, En tur på landet (14s)
Forresten 22: Uten tittel (6s)
Forresten 23: Veien til (5s)
Forresten 24: Bloom (1s)
Forresten 26: Uten tittel (3s)
Forresten 27: Thelytoky (12s)
Forresten 28: Filosofem (1s), Kratt og Tistel (8s)
Forresten 33: Nye spillere på gammel bane (10s)
Angst 1: Doldrums (6s)
Angst 2: King Modus’ hunting book (6s)
Angst 3: Uten tittel (2s)
Angst 4: Thelytoky (11s)
Blekk: Uten tittel (3s)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.